Zonnepanelen

Wanneer u besloten hebt om te investeren in een systeem met zonnepanelen beschik u als woningeigenaar over de mogelijkheid om deze zelf op het dak van uw woning te plaatsen, maar u kan deze opdracht uiteraard ook uitbesteden aan de vakmensen van Blokland Elektrotechniek, onze ervaren monteurs kunnen u alle zorgen uit handen nemen en u voorzien van een compleet en goed werkend PV systeem. Het laten installeren door een vakman is in bepaalde gevallen zelfs vereist wanneer je aanspraak wilt kunnen blijven maken op de garantie die standaard op de zonnepanelen wordt aangeboden. Controleer dan ook altijd goed bij uw leverancier wat de vereisten op dit vlak precies zijn en waar u rekening mee dient te houden. Alleen op deze manier voorkomt u dat u na de plaatsing tegen één of meerdere onaangename problemen aanloopt.

de mensen van Blokland Elektrotechniek kunnen u adviseren en helpen in het maken van de juiste keuzes, denk hier bij aan het soort paneel of welke omvormer het best bij uw situatie, er zijn namelijk talloze oplossingen die toegepast kunnen worden op uw dak.

Onderdelen van een PV-systeem
Een typisch fotovoltaïsch systeem bestaat uit meer dan alleen de panelen, verkijk u dus niet op het kostenplaatje door alleen de panelen te berekenen. U moet er rekening mee houden dat de opgewekte stroom geschikt gemaakt moet worden voor het net en dat de panelen gemonteerd moeten worden.

Al met al kunt u de volgende uitgaveposten verwachten:

  • Zonnepanelen: spreekt voor zich. Hier wordt elektriciteit opgewekt.
  • Omvormer: zet de gelijkstroom van de zonnepanelen om in netklare wisselstroom. Verplicht onderdeel.
  • AC aansluiting: een vrije groep rechtstreeks vanuit de meterkast (verdeler) naar de omvormer om de omgezette stroom terug te brengen naar de hoofdaansluiting
  • Montage-brackets: zorgen ervoor dat de zonnepanelen aan uw dak bevestigd kunnen worden.
  • Console: alleen nodig indien u de panelen op een plat dak plaatst.
  • Bekabeling: zorgen voor de transport van de opgewekte stroom.
  • Beveiligingen: zorgen er voor dat de totale installatie spanningslood kunnen worden gemaakt.